وظیفه عمومی مشاورین ازدواج

وظیفه عمومی مشاورین ازدواج

5

وظیفه عمومی مشاورین ازدواج

وظیفه عمومی مشاورین ازدواج

گوش دادن به زوجین:
اگر می‌خواهید بدانید که مهم‌ترین وظیفه مشاور ازدواج در جلسات مشاوره چیست، باید بگوییم یکی از مهم‌ترین وظایف مشاور ازدواج، گوش دادن به زوجین است. برخی از زوجین به دلیل اینکه نمی‌توانند به خوبی مشکلات خود را بیان کنند، دچار تنش‌های زیادی هستند. اگر در یک جلسه درمانی، هم مرد و هم زن بتواند به‌راحتی و با آرامش خاطر مشکلات خود را بیان کند، بسیاری از قطعات پازل که باعث بروز مشکلات در میان زن و مرد شده‌اند، مشخص خواهند شد.

گوش دادن به زوجین در مشاوره ازدواج، مهم‌ترین مرحله است. شنونده بودن به ویژه در جلسات اول مشاوره بسیار حائز اهمیت است. به همین خاطر، اولین وظیفه یک مشاور این است که بدون قضاوت و پیش داوری، به توضیحات زوجین گوش بدهد.

شناسایی موانع و مشکلات میان زوجین

پس از اینکه مشاور ازدواج به خوبی به صحبت‌های زوجین گوش داد، نوبت به شناسایی موانع و مشکلات میان زوجین می‌رسد. این کار نیاز به چندین جلسه درمانی دارد و حتی ممکن است نیاز باشد تا هر یک از طرفین در جلسات مشاوره مجزا شرکت کنند. گاهی اوقات منشاء مشکلاتی که در میان زوجین وجود دارد به گذشته آن‌ها باز می‌گردد؛ زمانی که هنوز ازدواج نکرده بودند.

برخی از رفتارهای روحی و جسمی افراد ریشه در کودکی آن‌ها دارد. به همین خاطر، شناسایی موانع و مشکلات میان زوجین می‌تواند اهمیت بسیار زیادی داشته باشد. قطعا بدون تشخیص این مشکلات، نمی‌توان راه حل‌های درمانی مناسبی را به طرفین یک رابطه ارائه کرد.

تشخیص مشکلات و ارائه راه حل‌های درمانی

مشکلاتی که در میان زوجین وجود دارند، ناشی از موانعی هستند که از قدیم تا به امروز شکل گرفته‌اند. مشاور ازدواج می‌بایست این مشکلات را شناسایی کند و آن‌ها را تشخیص دهد. ممکن است برای تشخیص مشکل میان زوجین چندین جلسه مشاوره نیاز باشد. حتی در برخی از موارد، در هر جلسه یک مشکل جدید با منشاء متفاوت توسط مشاور کشف می‌شود که نیاز به بررسی و توجه دقیق دارد.

در نهایت پس از اینکه مشاور مشکلات میان زوجین را شناسایی کرد، نوبت به ایجاد راه حل‌ها می‌رسد. راه حل‌ها باید بر اساس مشکلات هر فرد ارائه شوند و روش درمانی ارائه شده برای یک زوج با روش درمانی پیشنهادی برای زوج دیگری، متفاوت است. بنابراین، هم مشاور و هم خود زوجین باید برای بهبود رابطه تلاش کنند. در واقع وظیفه اصلی مشاور ازدواج «تسهیل تغییرات مثبت» در زندگی زوجین است.

هماهنگی و یا ارجاع زوجین به متخصصین دیگر

مشاور ازدواج وظیفه ارائه راهکارهای درمانی با تغییر سبک زندگی و شرایط مختلف را دارد. در اکثر موارد می‌توان این مشکلات زوجین را با همین جلسات مشاوره درمان کرد؛ اما در برخی از موارد نیز نیاز است که در کنار جلسات مشاوره، افراد از داروها و یا توصیه‌های دیگر متخصصین نیز استفاده نمایند. بنابراین، وظیفه مشاور این است که در صورت نیاز مراجعین را به متخصصین دیگر مانند روانپزشک، متخصص تغذیه، متخصص ناباروری و … ارجاع دهد.

ضرورت های مشاوره ازدواج

هر نوع رابطه‌ای پیچیدگی خاص خود را دارد و در هر رابطه ممکن است مشکلات خاصی به وجود بیاید. ازدواج هم به عنوان یک رابطه دو طرفه از این قاعده مستثنی نیست. رابطه زناشویی را می‌توان مهم‌ترین رابطه دانست زیرا این رابطه بیشترین تاثیر را بر روی جنبه‌های مختلف زندگی فرد از جمله سلامت، رفاه و . . . بر جای می‌گذارد.

رابطه موفق رابطه‌ای است که زوجین در مرحله اول به درستی خود را شناخته و در مرحله بعد شریک زندگی خود را بشناسند. برای موفقیت هر چه بیشتر زندگی لازم است تا طرفین با مشکلات مختلف زندگی آشنا شوند و راه حل مناسب برای حل تعارضات احتمالی را آموخته باشند. برای رسیدن به چنین مهارتی لازم است تا یک فرد متخصص با زوجین همراه شود و مهارت‌های لازم را به آن‌ها بیاموزد.

یکی از مهم‌ترین دلایلی که سبب شده در سال‌های اخیر به وقت مشاوره ازدواج توجه بیشتری شود، بررسی آمار و نتایج است. تحقیقات انجام شده در این خصوص نشان‌دهنده، زوجینی که قبل از ازدواج جلسات مشاوره را به طور کامل گذرانده‌اند در مقایسه با زوج‌هایی که این جلسات را شرکت نکرده‌اند، رضایت بیشتری از زندگی زناشویی خود دارند. از طرفی دیگر آمار‌های طلاق ثبت شده هم نشان‌دهنده موثر بودن جلسات مشاوره قبل از ازدواج بر روی کاهش آمار طلاق است.

در طی این جلسات به زوجین آموزش داده می‌شود تا بتوانند نقاط ضعف و نقاط قوت خود را شناسایی کرده و به این ترتیب بتوانند به صورت ساختارمند از هر یک از توانمندی‌های خود استفاده کنند، مشاور یا روانشناس گام به گام همراه زوجین می‌شود تا بتوانند مشکلات احتمالی که ممکن است در طی زندگی مشترک با آن روبرو شوند را شناسایی کرده و راهکار مناسب برای رویارویی با آن را داشته باشند.

مشاوره ازدواج به حل چه مسائلی کمک می کند؟

زوج ها به دنبال بهترین مشاور ازدواج برای طیف گسترده ای از مسائل در حوزه زندگی و عشق هستند. با این حال، برای تعیین وقت مشاوره ازدواج، حتما نباید یک مشکل حاد داشته باشید. البته بسیاری از زوج‌های متاهل به جلسات درمانی مشاوره ازدواج می‌آیند تا آنچه را که قبلاً برایشان مفید بوده است را تقویت کنند.

زوج ها ممکن است برای رفع مشکلات زیر به دنبال مشاوره حرفه ای ازدواج باشند:

  • حسادت
  • ارزش های متضاد
  • درگیری های مکرر
  • چشم اندازهای مختلف برای آینده
  • تغییر سبک زندگی (سندرم آشیانه خالی، والدین جدید و غیره)
  • سوء مصرف مواد
  • تخصیص مسئولیت های خانگی
  • مسائل مربوط به سلامت روان
  • فاصله عاطفی / جدایی
  • تروما، اندوه یا از دست دادن فردی عزیز
  • اختلاف نظر در تربیت فرزند
  • عدم اعتماد در رابطه
  • بحران مالی
  • مسائل جنسی یا صمیمیت عاطفی
  • تفاوت های سبک زندگی زوجین
  • خیانت

مشکلات رایج زوجین در مشاوره ازدواج

مشاوره ازدواج یک فرآیند کوتاه مدت و در عین حال ارزشمند است. اگر شما و همسرتان به دنبال مشاوره ازدواج هستید، می توانید انتظار داشته باشید که در مورد مسائل خاص خود با مشاور خود همکاری کنید. با این حال، این احتمال وجود دارد که شما و همسرتان برای مشکلات زندگی مشترک خود به مشاور مراجعه کنید. این مشکلات شامل:

مسائل مربوط به خیانت یا اعتماد

اگر شما یا همسرتان خیانت کرده‌اید، احتمالاً رابطه‌تان دچار مشکل جدی شده است. حل این چالش بسیار دشوار است، اما می توان با کمک یک مشاور ازدواج به بهترین شکل آن را حل کرد. درمانگر شما به شما کمک می کند تا در مورد خیانت و همچنین مشکلات اعتماد ناشی از آن صحبت کنید و تعیین کنید که در حرکت رو به جلو چه چیزی از یکدیگر باید بخواهید.

مسائل جنسی یا عدم صمیمیت

یکی دیگر از مشکلات رایج در ازدواج یا هر رابطه، عدم صمیمیت است. صمیمیت فیزیکی در روابط بلندمدت مهم است و اگر به آن توجه نشود می‌تواند منجر به مشکلات دیگری شود. مشاور ازدواج شما باید در مورد مسائل جنسی با شما صحبت کند. آنها همچنین می توانند به شما کمک کنند در سطح عاطفی صمیمی تر شوید. این ممکن است شامل گفتگوهای صادقانه و همدلانه باشد که به شما کمک می کند دوباره با همسرتان ارتباط خوبی برقرار کنید.

ارزش ها یا باورهای متضاد

همچنین یکی از مشکلات رایج بین زوج‌ها این است که ارزش‌ها یا باورهای متضادی داشته باشند، که برخی از آن‌ها ممکن است برای سازش مشکلاتی ایجاد کنند. در این موارد، زوج ممکن است تصمیم بگیرند که از هم جدا شوند. با این حال، اگر متاهل هستید، در این مورد، یک مشاور می تواند به شما کمک کند تا زمینه های مشترک پیدا کنید یا برنامه ای برای گفتگوهای سازنده در مورد دیدگاه های متفاوت خود ایجاد کنید.

استرس در خانه و محل کار

استرس در زندگی هر فردی وجود دارد. با این حال، زمانی که طاقت فرسا شود، می تواند به روابط آسیب برساند. اگر شما و/یا همسرتان استرس زیادی را در خانه یا محل کار خود تجربه می کنید، ممکن است نیاز به مشاوره پیش از ازدواج داشته باشید.

بهترین مشاوره خانواده می تواند به شما کمک کند عوامل استرس زای رابطه خود را شناسایی کرده و راه های سالمی برای کنار آمدن با آنها ایجاد کنید. اگر استرس در رابطه به امری شایع تبدیل شده باشد، مشاور شما ممکن است جلسات مشاوره فردی با یکی از زوجین را تعیین کند. علاوه بر این، اگر تمام خانواده درگیر استرس باشند، ممکن است هم نیاز به مشاوره ازدواج و هم مشاوره خانواده درمانی باشد.

مشکلات ارتباطی

اکثر زوج ها مشکلات ارتباطی را تجربه می کنند. خوشبختانه، یک مشاور ازدواج می تواند به شما در حل تعارض و توسعه مهارت های ارتباطی موثر کمک کند. آنها همچنین می توانند به شما و شریک زندگیتان کمک کنند تا تشخیص دهید چه موضوعاتی ممکن است باعث ایجاد مشکلات ارتباطی بین شما شود. به عنوان مثال، اگر در صحبت کردن درباره موضوعات خاصی احساس ناراحتی یا خصومت می کنید، می‌توانید یاد بگیرید که یک برنامه خاص برای هدایت بهتر آن مکالمات ایجاد کنید.

تست‌های بالینی سنجش اختلالات شخصیت

این تست‌ها باهدف شناسایی اختلالات درجه یک (شخصیت‌های مرزی، دوقطبی، اسکیزوفرنی و غیره) و درجه‌دو (افسردگی، اضطراب، فوبیا، وسواس و غیره) مورداستفاده قرار می‌گیرد. گاهی اوقات حتی والدین نیز متوجه وجود اختلالاتی مانند شخصیت مرزی نمی‌شوند و در دوران نامزدی و دوستی هم نمی‌توان این اختلال را تشخیص داد؛

بنابراین پس از ازدواج این اختلال بروز پیدا کرده و ازآنجایی‌که قابل‌درمان نیست زوجین دچار طوفانی از مشکلات مختلف می‌شوند.

از سوی دیگر اختلالات درجه‌دو باید درمان شده و سپس زوجین برای ازدواج اقدام کنند، برای مثال فردی که دچار وسواس شدید یا افسردگی است پس از ورود به رابطه آسیب‌های شدیدتری به خود و همسرش وارد می‌کند.

برای تشخیص اختلالات روانشناختی درج شده توصیه می شود از تست MMPI2استفاده شود

برای شناخت خصوصیات شخصتی در تست نئو

تست های ازدواج

تست های تشخیص اختلالات شخصیتی

تست سلامت روان

 

این صفحه را به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران