تست شخصیت شناسی نئو برای ازدواج

تست شخصیت شناسی نئو برای ازدواج

5

تست شخصیت شناسی نئو برای ازدواج

امروزه تست‌های شخصیت شناسی زیادی برای قبل از ازدواج وجود دارند و شما می‌توانید با کمک این تست‌ها به شخصیت درونی خود پی ببرید و درباره ازدواج خود بهتر تصمیم گیری کنید، در ادامه تست شخصیت شناسی ازدواج جدید و متفاوتی را مشاهده خواهید کرد.
یکی از مهم‌ترین مسائل در زندگی هر فردی ازدواج است که باید به آن اهمیت داده شود. شما می‌توانید با پی بردن به شخصیت خود همسر ایده آل و مناسبی را انتخاب کنید.

ازدواج

ازدواج یکی از مهمترین تصمیمات در زندگی یک فرد است و رضایت از ازدواج تعیین کننده کیفیت زندگی و سلامت روان است. رضایت زناشویی بیش از همه، از ویژگی‌های شخصیتی زوجین متاثر است .درواقع، رابطه زناشویی، پیوند دو شخصیت است و هر یک از همسران با پیشینه تحولی، سبک شخصیتی و تجربه گوناگون، قدم به زندگی مشترک می‌گذارند.

شخصیت چیست؟

تقریبا هرروزه ما شخصیتِ مردم اطراف خود را توصیف و ارزیابی می کنیم. شاید درمورد یکی از دوستان بگویید، "او چه شخصیت خوبی دارد." شاید هم درمورد پسرِ غیرقابل کنترل خودتان بگویید، "شخصیتش به پدرش رفته است". درحالیکه ما زمان زیادی را صرف صحبت کردن درمورد شخصیت می کنیم، اما بسیاری از مردم دقیقا مطمئن نیستند که روانشناسی شخصیت دقیقا به چه چیزی می پردازد.

چه آنرا بفهمیم و چه نفهمیم، این تفکرات روزمره درمورد اینکه چرا و چطور مردم رفتارهای خود را انجام می دهند، مشابه با همان کاری است که روانشناسان شخصیت انجام می دهند.

درحالیکه ارزیابی های غیررسمی ما از شخصیت بیشتر بر روی افراد تمرکز دارند، روانشناسان شخصیت بیشتر از مفاهیم شخصیتی استفاده می کنند که می توانند برای همۀ افراد به کار برده شوند. پژوهش های شخصیت به تدوین نظریه های مختلفی منجر شده اند که چگونگی و چراییِ ایجاد برخی صفات شخصیتی را تبیین می کنند.

درحالیکه نظریه های شخصیت بسیاری وجود دارند، اولین گام این است که بفهمیم منظو از واژه شخصیت دقیقا چیست. ریشه واژه شخصیت یک کلمه لاتین است (persona)، که معنای آن ماسکی است که بازیگران به سر می گذارند تا نقش های مختلف را ایفا کنند یا هویت خود را مخفی کنند.

یک تعریف کوتاه از شخصیت این است: مجموعه ای از الگوهای منحصر به فرد تفکرات، احساسات و رفتارها که فرد را منحصربفرد می کنند.

علاوه بر این، شخصیت از درون فرد برمی خیزد و در سراسر زندگی نسبتا ثابت باقی می ماند.

شما چطور شخصیت را تعریف می کنید؟ نمونه های زیر، مثال های اندکی از تعاریفی هستند که روانشناسان مختلف برای شخصیت ارائه شده اند:

"چیزی است که کمک می کند پیش بینی کنیم یک فرد در یک شرایط مشخص چه رفتاری خواهد داشت." ریموند بی کتل، 1950
"الگوهای متمایزی از رفتار (ازجمله تفکرات و عواطف، یعنی احساسات، هیجانات و رفتارها) که همیشه در هر شخص دیده می شوند" والتر میشل، 1999
"شخصیت یعنی الگوهای مشخصه ای از تفکرات، هیجانات و رفتار همراه با مکانیسم های روانشناختی (نهان یا آشکار) پشت آن الگوها در فرد." فاندر، 2001
"اگرچه هیچ تعریفی یگانه ای برای تمام نظریه پردازان شخصیت قابل قبول نیست، اما می توانیم بگوییم که شخصیت یعنی الگویی از صفات و ویژگی های منحصربفرد و نسبتا همیشگی که باعث ایجاد پیوستگی و فردیت به رفتار یک شخص می شوند." فیست و فیست، 2009
درحالیکه تعاریف بسیار مختلفی از شخصیت ارائه شده اند، اما اکثر آنها روی الگوی رفتارها و ویژگی هایی تمرکز دارند که به پیش بینی و تبیین رفتار شخص کمک می کنند. تبیین های موجود برای شخصیت می توانند برروی انواع تاثیرات تمرکز داشته باشند؛ از تبیین های ژنتیکی برای صفات شخصیتی گرفته تا نقش محیط و تجارب در شکل دادن به شخصیتِ فرد.

نحوه تربیت کودکان می تواند وابسته به شخصیت فرد و سبک فرزندپروریِ شخص مراقب، و همچنین هنجارها و انتظارات فرهنگی های مختلف باشد.

عوامل موثر بر شکل گیری شخصیت 

 خانواده

شاید بتوان این را گفت که یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در ساخت شخصیت انسان، خانواده است که کمتر نظریه در مورد شخصیت را می‌توان یافت که سخنی از خانواده و تاثیر آن سخن به میان نیاورده باشد. این عامل از ابتدای تولد انسان همواره همراه او در شخصیت بخشی و ساخت آن است.
خانواده کودک هم ازلحاظ تعداد نفرات، هم ازنظر ارتباطات با کودک و هم از جنبه در اختیار گذاشتن امکانات مختلف، می‌تواند در رشد شخصیت کودک نقش داشته باشد.

همتایان

همتایان، یکی از منابع تاثیرگذار در شکل گیری شخصیت هستند. تحقیقات نشان داده اند، تاثیر همتایان در زمینه تاکید بر رفتار تربیتی، می تواند بسیار بیشتراز تاثیر والدین باشد. افراد همسن به دلیل تناسب سنی و فکری و روان شناختی، تاثیرات زیادی بر همتایان خود دارند و لذا باید تلاش کرد تا فرزندان باهمتایانی رابطه داشته باشند که مشکل اخلاقی و تربیتی ندارند.

مدرسه

ساعاتی که معمولًا کودکان در مدارس می گذارنند، بیشتر از اوقاتی است که با اعضای خانواده می گذرانند. در نتیجه، معلمان و مدارس، فرصت زیادی برای تاثیر گذاشتن بر فرزندان دارند. معلمان و سایر نیروهای آموزشی و خدماتی، در تحول ویژگی دانش آموزان دخیل هستند و هر کدام از آنها متناسب با کمیت و کیفیت ارتباطی که با دانش آموزان دارند، در آنها تاثیرگذارند.

برخی از محققان ادعا کرده اند که پسران در مقایسه با دختران، بازخوردمثبت تری از معلمان می گیرند و خلاقیت بیشتری از خودشان بروز می دهند.

دوستان

انسان، موجودی اجتماعی است که عشق و علاقه به زندگی همراه با رفاقت و دوستی و انس با دیگران، یکی از نیازها و بایدهای شخصیت اوست. دوست شایسته، زمینه ساز پیشرفت و موفقیت است و از طریق مباحثه علمی و تبادل افکار و اندیشه ها، باعث بالندگی و پویایی انسان می گردد.

به دلیل جایگاه مهم و تاثیرگذار دوست در زندگی و شخصیت انسان و به دلیل اینکه صفات دوست به صورت ناخودآگاه به دوست و هم نشین سرایت می کند، باید با کسانی دوست شویم که از بیشترین خصوصیات مثبت برخوردار هستند.

محیط

تاثیر عوامل محیطی حاصل جو محیط هایی است که فرد از ابتدای تولد در آنها زندگی کرده است. خانواده و مدرسه از جمله مهم‌ترین این محیط‌ها هستند. افرادی که در این محیط حضور دارند نقش مهمی در رشد و شکل گیری شخصیت در سال‌های اولیه زندگی دارند. تحقیقات نشان می‌دهد که تفاوت های فردی باعث شده تا تاثیر محیط های یکسان بر روی شخصیت افراد گوناگون، متفاوت باشد و شاید به همین دلیل است که هنگام صحبت درباره شخصیت بیشتر به تفاوت های فردی اشخاص توجه می شود.

تست نئو چه اطلاعاتی در خصوص ازدواج و زندگی مشترک به ما می‌دهد؟

تست نئو پی آی یک آزمون روانشناسی است که به صورت گسترده‌ای در جهان به منظور تست شخصیت عمومی، ارزیابی‌های پیش از ازدواج و پیش از استخدام به عنوان بخشی از فرایند استخدام به کار برده می‌شود. همچنین این آزمون برای کمک به یافتن مسیر موفقیت شغلی فرد نیز به کار برده می‌شود و می‌تواند به دقت ویژگی‌های شخصیتی هر فرد بزرگسال و بالغ را مورد ارزیابی قرار دهد. به این آزمون، “تست 5 عامل بزرگ شخصیت” نیز گفته می‌شود زیرا به کمک آن، 5 حوزه مختلف شخصیتی به منظور اندازه‌گیری دقیق ویژگی‌ها مورد سنجش قرار می‌گیرد.

این تست شامل چه مواردی می‌شود؟

دو نوع تست نئو پی آی – 3 وجود دارد. اولین تست خودگزارش دهنده (فرم s) است و دومی تستی است که توسط مشاهده‌کننده انجام می‌شود (فرم R).
هر دو فرم شامل 240 توصیف رفتاری از آزمون دهنده است که باید بین 1 تا 5 امتیازدهی شود. امتیازدهی بر اساس میزان موافقت یا مخالفت با سوالات است. آزمون نئو اف اف آی که کوتاه‌تر است فقط شامل 60 توصیف رفتاری است.

کاربرد این آزمون چیست؟

همانطور که گفته شد، تست نئو یکی از معروف‌ترین و پرکاربردترین تست‌های شخصیت‌شناسی است که کاربردهای متنوعی دارد. در قسمت زیر به بررسی مهم‌ترین کاربردهای این پست می‌پردازیم:

آشنایی با ویژگی‌های مختلف شخصیت خود

این تست، 5 مقیاس اصلی (برون‌گرایی، عصبیت، بازبودن به تجربه و وجدانی) و 30 خرده مقیاس مربوط به شخصیت را می‌سنجد که در قسمت زیر در مورد آنها توضیحاتی ارائه شده است. این ویژگی‌ها می‌تواند به افراد کمک کند تا شناخت بهتری نسبت به خود داشته باشند تا بتوانند بر اساس آنها برای زندگی خود تصمیماتی بگیرند.

مشاوره پیش از ازدواج

یکی از پرکاربردترین کاربردهای تست نئو، برای مشاوره پیش از ازدواج است. روانشناسان با استفاده از این تست، ویژگی‌های شخصیتی هر دو طرف را مورد بررسی قرار می‌دهند و نقاط مشترک و غیرمشترک را مشخص می‌کنند. به عنوان مثال اگر دختری ویژگی‌های برون‌گرایی بالاتری داشته باشد (که باعث می‌شود بیشتر به تفریحات مهیج و روابط اجتماعی بالاتر تمایل پیدا کند) بخواهد با پسری که ویژگی‌های درون‌گرایی بیشتری داشته باشد (که باعث می‌شود بیشتر به سمت تفریحات آرام‌تر مانند کتاب‌خواندن علاقه‌مندی نشان دهد و خیلی اهل مهمانی و ارتباطات اجتماعی نباشد)، ممکن است به خاطر عدم آگاهی دچار مشکل شوند. روانشناس متخصص با بررسی‌هایی که انجام می‌دهد، دو طرف را از این موضوع آگاه می‌کند و برای مدیریت بهتر این شرایط، راهکارهایی ارائه می‌دهد.

مشاوره و استخدام شغلی

یکی دیگر از کاربردهای مهم تست نئو، در مشاوره‌ها و استخدام‌های شغلی است. اکثر شرکت‌ها و موسسات بزرگ با کمک این تست، سعی می‌کنند بهترین گزینه را برای شغل مورد نظر انتخاب کنند. مثلاً کسانی که در مقیاس بازبودن به تجربه، به‌خصوص زیرمقیاس زیبایی شناسی نمره پایین‌تری بگیرند، گزینه‌های مناسبی برای شغل‌هایی چون طراح دکوراسیون، گرافیست و … نیستند.

بررسی افسردگی

یکی دیگر از کاربردهای تست NEO، بررسی میزان افسردگی در افراد است. در مقیاس عصبیت، خرده مقیاسی به نام افسردگی وجود دارد که به درمانگر برای تشخیص افسردگی کمک می‌کند. البته لزوماً، نمره بالا در این خرده مقیاس، نشان‌دهنده افسردگی نیست.

تست نئو چه چیزهایی را می‌سنجد؟

در این آزمون تعادل بین پنج فاکتور فردی که شخصیت را می‌سازند مورد سنجش قرار می‌گیرد.

گشودگی

در این آزمون تمایل شما نسبت به پذیرش چیزهای جدید و تخیل شما مورد سنجش قرار می‌گیرد. سطوح بالای گشودگی می‌تواند نشان‌دهنده غیر قابل پیش‌بینی بودن و عدم تمرکز باشد سطوح پایین گشودگی نیز گاهی اوقات ممکن است نشان‌دهنده بستگی و انجماد ذهن باشد.

تخیل

افرادی که در این مقیاس نمره بالاتری می‌گیرند، افرادی خلاق و با شور و شوق هستند که سعی می‌کنند هر بار با عشق و علاقه خود، رنگ جدیدی به زندگی خود و اطرافیانشان بزنند؛ شغل مناسب برای این افراد بیشتر کارهای هنری است. برعکس، نمرات پایین در این مقیاس، نشان‌دهنده افراد عادی‌تر است که سعی می‌کنند بر طبق اصول خاصی حرکت کنند.

زیبایی شناسی

این آیتم حس عمیق نسبت به هنر و زیبایی را می‌سنجد. افرادی که در این مقیاس نمرات بالاتری می‌گیرند، بیشتر عاشق کارهای هنری، موسیقی، کتاب و … هستند؛ برعکس، نمرات پایین در این آیتم، عدم علاقه به کارهای هنری را نشان می‌دهد.

عواطف

نمرات بالا در این مقیاس، نشان‌دهنده درک خوب نسبت به عواطف و هیجانات خود و دیگران است. به‌علاوه، کسانی که نمرات بالاتری در این مقیاس می‌گیرند، معمولاً هیجانات را بیشتر نشان می‌دهند و به عبارتی هیجانی‌تر هستند؛ اما نمرات پایین در این مقیاس، نشان‌دهنده عواطف یکنواخت و سطحی است؛ به‌علاوه، افرادی که نمرات پایین‌تری می‌گیرند، معمولاً نمی‌توانند به راحتی احساسات خود را توضیح دهند.

فعالیت

افرادی که در این مقیاس نمرات بالاتری می‌گیرند معمولاً آدم‌هایی ماجراجویی هستند و از انجام فعالیت‌های متنوع و جدیدی لذت می‌برند؛ آنها همیشه سعی در امتحان کردن چیزهای جدیدی در زندگیشان هستند، مثلاً رستوران‌های جدید، سفر به مکان‌هایی که افراد کمتری به آن‌جا رفتند و … . برعکس این افراد، آدم‌هایی هستند که معمولاً طبق اصول همیشگی خود حرکت می‌کنند و خیلی به تغییر روی خوش نشان نمی‌دهند.

نظرات

نمرات بالا در این مقیاس، نشان‌دهنده اشتیاق به درک جنبه‌های مختلف مسائل است، افرادی که در این مقیاس نمرات بالاتری می‌گیرند، معمولاً از چالش با موضوعات لذت می‌برند و دوست دارند در مورد مسائل گوناگون کنجکاوی به خرج دهند. برعکس آن، افرادی با کنجکاوی‌های محدود است که خیلی دوست ندارند مسائل را به طور عمیق و همه‌جانبه بررسی کنند.

ارزش‌ها

افرادی که به اصطلاح به آنها دگم گفته می‌شود و اصلاً حاضر به تغییر نگرش‌ها و نظراتشان نیستند، در این مقیاس نمرات پایینی می‌گیرند و برعکس، کسانی که همیشه آماده هستند موضوعات را از زوایای مختلف بررسی کنند و ارزش‌های خود را مورد بازبینی قرار دهند، نمرات بالاتری می‌گیرند.

تحریک‌پذیری

این آیتم قابلیت اطمینان و اعتماد شما را می‌سنجد، چقدر شما انضباط فردی دارید و چه میزان رفتارهای شما برنامه‌ریزی شده‌اند یا تصادفی و بی‌اختیار هستند. امتیاز بالا برای تحریک‌پذیری به این معنی است که شما لجوج و سرسخت هستید در حالی که امتیاز پایین نشان‌دهنده این است که بی‌دقت و غیر قابل اطمینان هستید.

شایستگی

این مقیاس توانایی عقل، تدبیر و تاثیر بر محیط را می‌سنجد. افرادی که در این مقیاس نمرات بالاتری می‌گیرند، آمادگی برای مواجهه با مسائل مختلف را دارند، عزت نفس بالایی دارند و فکر می‌کنند می‌توانند از پس مشکلاتی که در کار پیش می‌آید، بربیایند. برعکس، آن افرادی است که دائم اظهار می‌کنند توانمند نیستند و احساس می‌کنند توان رویایی با کارهای جدید و مشکلات پیش رو را ندارند.

نظم

همانطور که از اسم این مقیاس نیز مشخص است، افراد منظم و تمیز در این مقیاس نمرات بالاتری دریافت می‌کنند؛ به علاوه، اگر فردی در این مقیاس نمره خیلی بالایی بگیرد، احتمال اینکه تشخیص اختلال شخصیت وسواسی بگیرد، زیاد است. برعکس آن، افراد بی‌برنامه و نامرتب، به نسبت نمرات پایین‌تری خواهند گرفت.

وظیفه‌شناسی

یکی از مهم‌ترین خرده‌مقیاس‌های آیتم وجدانی بودن، داشتن حس وظیفه‌شناسی است. چه در مشاوره‌های پیش از ازدواج و چه در مصاحبه‌های شغلی، بالا بودن این مقیاس یک مزیت محسوب می‌شود زیرا افرادی مسئولیت‌پذیر و قابل اعتماد هستند.

تلاش برای موفقیت

افرادی که در این مقیاس نمرات بالاتری می‌گیرند، سطح توقع بالاتری نسبت به سایر افراد دارند که در عموم مردم اصطلاحاً به آنها «کمال‌گرا» گفته می‌شود. این افراد برای زندگی خود هدف‌هایی دارند که برای رسیدن به آنها تلاش می‌کنند. نمرات بسیار بالا در این مقیاس، نشان‌دهنده افرادی است که به کار کردن معتاد هستند. برعکس، نمرات پایین در این مقیاس، نشان‌دهنده افراد بی‌رمق و بی‌حال و احتمالاً تنبل است که هدف مشخصی برای زندگی خود ندارند و خیلی هم برای رسیدن به چیزهایی که می‌خواهند، تلاش نمی‌کنند.

نظم درونی

هر کارفرمایی برای اجرای پروژه‌های جدید خود نیاز به این افراد دارند. کسانی که در این مقیاس نمرات بالاتری می‌گیرند، بسیار به کاری که انجام می‌دهند متعهد هستند، به آسانی ناامید نمی‌شوند و تمام تلاششان را برای اجرای هرچه بهتر کار انجام می‌دهند.

انعطاف‌ناپذیری

افرادی که عجول و دست‌پاچه هستند، مدام دوست دارند که کارشان تمام شود و دائماً به نتیجه کار فکر می‌کنند، معمولاً در این مقیاس نمرات پایین‌تری دریافت می‌کنند. برعکس، کسانی که انعطاف‌پذیرتر هستند و برای رسیدن به خواسته‌هایشان صبر می‌کنند، معمولاً نمرات بالاتری دریافت می‌کنند.

برون‌گرایی

در این بخش، تمایل شما به قرار گرفتن در میان مردم و اجتماع مورد بررسی قرار می‌گیرد. شخصیت‌هایی که خیلی برون‌گرا هستند گاهی اوقات به دنبال جلب توجه یا سلطه‌جویی هستند. افرادی که سطح برون‌گرایی کمتری دارند، ساکت‌تر و واکنشی‌تر بوده و گاهی اوقات نیز ممکن است به انزواطلبی تمایل پیدا کنند.

صمیمیت

افراد صمیمی و با محبت معمولاً نمرات بالاتری در این مقیاس می‌گیرند؛ این افراد صادقانه دیگران را دوست دارند و با آنها معاشرت می‌کنند. برعکس، کسانی که ارتباطاتشان را در حد رسمی و کاری نگه می‌دارند، خیلی تمایل به برقراری ارتباط‌های صمیمی ندارند و دوست دارند فاصله نسبی بین خود و دیگران را حفظ کنند، معمولاً در این آیتم نمرات پایین‌تری می‌گیرند.

جمع‌گرایی

کسانی که در این آیتم نمرات بالاتری می‌گیرند، معمولاً بیشتر اهل معاشرت‌های دوستانه هستند، آنها از بودن در جمع‌های مختلف لذت می‌برند و انرژی می‌گیرند. برعکس، کسانی که خیلی بودن در دورهمی‌های مختلف را دوست ندارند و تنهایی را ترجیح می‌دهند، معمولاً نمرات پایین‌تری در این مقیاس می‌گیرند.

قاطعیت

نمرات بالا در این مقیاس نشان‌دهنده افراد باصلابت، محکم، مسلط و پیشرو است. معمولاً این افراد در جمع‌های مختلف نقش رهبری گروه را به عهده دارند، معمولاً بدون تردید حرف‌شان را می‌زنند و توانایی بالایی در مدیریت جمع دارند. برعکس، کسانی که نمرات پایین‌تری در این مقیاس‌ها کسب می‌کنند، بیشتر دنباله‌رو هستند و دوست دارند کارهایی که به آنها سپرده شده است را انجام دهند.

فعالیت

فعالیت در مقیاس برونگرایی، نشان‌دهنده افرادی است که معمولاً پرانرژی هستند و زندگی پرتحرک و پرفعالیتی دارند. مثلاً فرد ممکن است در طول روز کارهای مختلفی انجام دهد و باز هم با وجود خستگی از زندگی خود رضایت داشته باشد؛ برعکس نمرات پایین‌تر در این مقیاس، افرادی هستند که ریتم زندگی کندتری دارند و خیلی اهل کارهای مختلف و زندگی شلوغ داشتن، نیستند.

هیجان‌خواهی

نمرات بالا در مقیاس نشان‌دهنده افرادی است که همیشه مشتاق هیجان در زندگی هستند. آنها به رنگ‌های تند و روشن و محیط‌های شلوغ علاقه دارند و از بودن در این محیط‌ ها آرامش می‌گیرند. برعکس، کسانی که نمرات پایین‌تری می‌گیرند، خیلی زود از محیط‌ های پررفت و آمد خسته می‌شوند و رنگ‌های ملایم را نسبت به هر چیزی ترجیح می‌دهند.

هیجان مثبت

همانطور که از اسم این مقیاس مشخص است، افرادی که نمرات بالایی می‌گیرند دارای روحیه شادی هستند، به راحتی می‌خندند و به طور کلی آدم‌های پر از انرژی هستند.

سازگاری و انطباق

در این تست، تمایل شما نسبت همکاری و شفقت در برابر ستیزه‌جویی و بدگمانی سنجیده می‌شود. امتیاز بالا در سازگاری به این معنی است که شما رفتاری مطیعانه داشته و ممکن است به راحتی مورد استثمار قرار گیرید. امتیاز پایین در شاخص سازگاری نشان‌دهنده تمایل به استدلال، جدل و غیر قابل اعتماد بودن است.

اعتماد

افراد شکاک و بدبین (پارانویید) معمولاً در این مقیاس نمرات پایینی می‌گیرند. این افراد معمولاً به صداقت افرادی که با آنها در ارتباط هستند شک دارند و آنها را خطرناک می‌دانند. برعکس، کسانی‌که می‌توانند به دیگران اعتماد کنند نمرات بالاتری دریافت می‌کنند؛ البته نمرات خیلی بالا در این مقیاس نشان‌دهنده ساده‌لوحی در ارتباطات نیز هست.

سادگی

افراد چاپلوس و تملق‌گو در این مقیاس نمرات پایینی دریافت می‌کنند. آنها قصد دارند دیگران را فریب دهند و خیلی در نشان دادن احساساتشان مقاومت می‌کنند. برعکس، نمرات بالا در این آیتم، نشان‌دهنده افراد مخلص و بی‌ریاست که دوست ندارند به دیگران کلک بزنند.

نوع‌دوستی

افرادی که به دیگران اهمیت می‌دهند و برای کمک به آنها آماده هستند، معمولاً در این مقیاس نمرات بالایی می‌گیرند. برعکس، افراد خودمحور که بیش از همه برای خود اهمیت قائل هستند، نمرات پایین‌تری دریافت می‌کنند.

تبعیت

این مقیاس توانایی کنترل هیجاناتی مثل پرخاشگری و خشم را می‌سنجد. افرادی که نمرات بالاتری در این مقیاس می‌گیرند معمولاً برای بخشیدن و فراموش کردن خطاهای دیگران توانایی بیشتری دارند؛ به‌علاوه، معمولاً افرادی مطیع، فروتن و متعادل هستند. برعکس افراد رقابتی و پرخاشگر که کنترل زیادی روی هیجانات خود ندارند، معمولاً نمرات پایین‌تری دریافت می‌کنند.

تواضع

افراد خودشیفته و از خود راضی، در این مقیاس نمره پایینی دریافت می‌کنند؛ معمولاً این افراد نیازهای خود را برتر از دیگران می‌دانند و خیلی به بقیه افراد فکر نمی‌کنند. برعکس، افراد فروتن که برای دیگران اهمیت و احترام قائل هستند، نمره بالایی می‌گیرند.

درک دیگران

افرادی در این مقیاس نمرات پایین‌تری می‌گیرند، معمولاً کمتر تحت تاثیر رحم و شفقت قرار می‌گیرند و سعی می‌کنند همیشه به طور واقع‌بینانه و منطقی تصمیم بگیرند. برعکس، نمرات بالا در این مقیاس نشان‌دهنده افرادی است که هم‌دلی بالایی با دیگران دارند و در مورد تصمیماتشان، احساسات و هیجانات خود و فرد مقابل را هم در نظر می‌گیرند.

روان رنجوری

در این تست، آمادگی شما برای مواجهه با استرس‌های روان‌شناختی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در این تست تمایل شما به حفظ ثبات عاطفی و کنترل تکانه‌های عاطفی مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد. امتیاز بالا در این تست نشان‌دهنده ثبات بالای فرد و آرامش او است در حالی که امتیاز پایین نشان‌دهنده کم ثباتی است که مشخص می‌کند فرد ممکن است رفتاری بسیار واکنشی یا هیجانی از خود نشان دهد.

اضطراب

نمرات بالا در این مقیاس، نشان‌دهنده نگرانی، ترس و عصبی و پرتنش بودن است. برعکس، کسانی که در این مقیاس نمرات پایینی دریافت می‌کنند آرامش بیشتری دارند، خیلی اهل دعوا و جر و بحث نیستند و خیلی نگرانی و اضطراب ندارند.

خشم و کینه ورزی

نمرات بالا در این مقیاس، نشان‌دهنده افرادی کینه‌توز است که یا به صورت آشکار (پرخاشگری) و یا به صورت ناآشکار (منفعل-خشن)، خشم خود را بروز می‌دهند. برعکس، افراد آرام که کنترل زیادی روی هیجانات خود به خصوص خشم دارند، نمرات پایین‌تری می‌گیرند.

افسردگی

افرادی که در مقیاس افسردگی نمرات بالایی می‌گیرند، افرادی غمگین و ناامید هستند که احتمالاً احساس گناه زیادی را تجربه می‌کنند. به‌علاوه، این افراد خیلی زود نسبت به انجام کارها دلسرد می‌شوند. برعکس، افرادی شاد و پرانرژی هستند که احساس‌هایی چون غم و افسردگی را کمتر تجربه می‌کنند. البته لزوماً نمره پایین در این مقیاس نشان‌دهنده شیدایی (مانیا) نیست.

هوشیاری به خویشتن

خصوصیت بارز کسانی که در این مقیاس نمرات بالایی می‌گیرند، شرم و خجالت است؛ این افراد معمولاً سهم خود را در رویدادهای مختلف بالاتر از آنچه هست در نظر می‌گیرند و مسئولیت‌پذیری افراطی دارند. نمرات خیلی بالا در این مقیاس نشان‌دهنده احساس حقارت و یکی از نشانه‌های مهم اضطراب اجتماعی است. برعکس، کسانی که در این مقیاس نمرات پایینی می‌گیرند، شناخت بسیار خوبی از خود دارند و در چنین موقعیت‌هایی کمتر دستپاچه می‌شوند.

تکانشوری

این مقیاس، توانایی کنترل کشش‌ها و امیال را مورد سنجش قرار می‌دهد. افرادی که توانایی خیلی خوبی در مدیریت و کنترل این امیال خود ندارند و معمولاً بر اساس آنها عمل می‌کنند، معمولاً نمرات بالاتری در این مقیاس می‌گیرند.

آسیب‌پذیری به استرس

نمرات پایین در این مقیاس، نشان‌دهنده افرادی است که توانایی مدیریت استرس و شرایط حاد را دارند ولی برعکس، نمرات بالا در این مقیاس، نشان‌دهنده افرادی است که توانایی اداره و کنترل شرایط استرس‌زا را ندارند و در این زمان دائماً به دیگران وابسته هستند.

نتایج تست انجام‌شده، چه می‌شوند؟ (امتیاز نئو پی آی – آر)

امتیازات هر جلسه در یک گزارش خلاصه می‌شود. این شامل اطلاعاتی در مورد نوع شخصیت شما است که به تفکیک 5 عامل ارائه می‌شود. این‌ها با کم، متوسط و زیاد با توصیف خلاصه‌ای از نقاط قوت مربوط به آن مشخص شده‌اند.
گزارش‌ها در یک فرمت بصری آماده شده و شما می‌توانید آنها را به راحتی ببینید و با متوسط امتیازات مقایسه کنید.

آیا می‌توان در این تست تقلب کرد؟

دقت تست به میزان زیادی به میزان واقع‌گرایی افراد نسبت به عادات رفتاری‌شان بستگی دارد. این تست روی افرادی که مشکلات روان‌شناختی دارند یا افرادی که می‌خواهند دیگران را نسبت به فرایندهای فکری داخلی خو بفریبند جواب نمی‌دهد. ترکیب اطلاعات حاصل از هر دو تست خودگزارش دهنده و مشاهده خارجی، دقت این آزمون را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد.

بررسی افسردگی

یکی دیگر از کاربردهای تستا NEO، بررسی میزان افسردگی در افراد است. در مقیاس عصبیت، خرده مقیاسی به نام افسردگی وجود دارد که به درمانگر برای تشخیص افسردگی کمک می‌کند. البته لزوماً، نمره بالا در این خرده مقیاس، نشان‌دهنده افسردگی نیست.

این صفحه را به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران