سعادت و خوشبختی را فقط میتوان در زندگی خانوادگی جستجو کرد. جایی که محبت و عاطفه، انسان را از محبتهای بیپایه و سطحی بینیاز میکند. جایی که با تلاش دو انسان امیدوار و بانشاط، محیطی سرشار از دوستی و احساس مسئولیت فراهم شود و غمها فراموش گردد و رنجها برطرف شوند.
در چنین خانوادهای زن و مرد در کنار یکدیگر احساس خوشبختی کرده و دست در دست هم برای بهتر شدن زندگی و شیرینتر شدن آن تلاش میکنند. این شیرینی و خوشبختی را باید با تفاهم و همدلی حفظ نمود.
در چنین محیطی بچههای سالم که شیرینی زندگی و ادامه حیات هستند به وجود میآیند. دستیابی به خوشبختی آسان است اما مشروط به آن که از آغاز درست انتخاب شود و برای رسیدن به خوشبختی تلاش گردد.
ازدواج از تصمیمات مهم و بسیار حساس زندگی هر آدمی محسوب می شود که نیاز است برای جلوگیری از احتمالاتی مثل طلاق ،طلاق عاطفی، از بین رفتن حرمت وعاطفه ی بین زوجین که ممکن است به مسائلی مثل روابط جنسی هم مشکلاتی ایجاد کند شما برای جلوگیری از موارد گفته شده و آگاهی پیدا کردن نسبت ویژگی های شخصیتی خود و همسرتان و کسب مهارت نیاز به یک مرکز مشاوره ازدواج خوب دارید.
روانشناسان برای مشاوره قبل از ازدواج از آزمون های شخصیت شناسی و روانشناختی معتبر از جمله تست میلون(MCMI), تست نئو(NEO), تست ام ام پی آی MMPI استفاده می کنند.
تست های روانشناسی قبل از ازدواج به شما کمک می کند که نقاط قوت و ضعفی که در ارتباط خود دارید را ارزیابی کنید. این تست ها به صورت تمرینی در جهت خود ارزشیابی است که زوج ها برای آمادگی قبل ازدواج باید آن ها را تکمیل کنند حتی زوج هایی که ازدواج کرده اند هم می توانند به آن ها جواب دهند.
روانشناسی ازدواج یکی از راههایی است که به شما کمک میکند تا ازدواج موفقی داشته باشید. زیرا از این طریق طرفین میتوانند خصوصیات یکدیگر را بهتر بشناسند و مهمترین موارد برایشان روشن شود.
از آنجا که ازدواج یکی از مهمترین مراحل زندگی انسان است، پس میتواند پیامدهای خوب و بد را برای هر فردی از خودش به جا بگذارد و روی سلامت جسم و روان زوجین نیز تاثیر میگذارد به این دلیل روانشناسان ازدواج کمک میکنند تا دو نفر از تناسب میان خود مطمئن شوند.
افرادی که برای ازدواج با یکدیگر مناسب نیستند از طریق روانشناسی ازدواج میتوانند به این مسئله پی ببرند تا بهترین راه را انتخاب نمایند.
تعارضات و چالش های افراد از روابط گرفته تا درون نگری، از کام یابی تا کناره گیری، لذت جویی تا خودآزاری تنها نتیجه صرف شرایط دشوار یا نوعی واکنش روان شناختی نیستند. بلکه از ترکیب پیچیده ی دیدگاه، رفتار، ناهشیار و موقعیت های بیرونی برمی خیزند و یک سیستم جامع ارتباط با جهان را شکل می دهند. این سیستم که آن را شخصیت می نامیم سیستم ایمنی روانی است که تقویت آن منجر به کارآمد شدن فرد در جهت خواسته هایش و در نتیجه انعطاف پذیری وی شود.
علاوه بر این، فهم شخصیت برای متخصص بالینی این امکان را فراهم می سازد که بر اساس کلیت فرد به سنجش و مداخله بپردازد نه با صرف تاکید بر بخشی از کارکردها. زیرا که کلیت و انگیزه های درون روانی یک فرد است که کارکردهای وی را جهت می دهد.
پرسشنامه چندمحوری بالینی میلون (MCMI)، از جمله پرسشنامه های خودسنجی مداد کاغذی است که به سنجش شخصیت و سازگاری هیجانی با تاکید بر اختلال های شخصیت و نشانه هایی که اغلب با این اختلال ها همراه هستند می پردازد.
با توجه به تاکید آزمون میلون بر اختلالات روانشناختی و شخصیت، از استفاده ی آن برای اشخاص بهنجار (که رفتاری منعطف و متناسب با شرایط بیرونی خود دارند) و افرادی که دچار آشفتگی های خفیف هستند باید پرهیز کرد. و تفسیرها باید محدود به اشخاصی باشد که نمره های بالایی را در مشکلات روانشناختی کسب می کنند. نمره ی بالا به تنهایی نشان دهنده ی اختلال شخصیت نیست و باید بین سبک شخصیتی و اختلال شخصیت تمییز قایل شد. چرا که یک سبک شخصیت با توجه به متن زندگی فرد و موقعیت وی می تواند کارآمد باشد و عامل موفقیت وی باشد. پس ملاک های تشخیصی اختلال های شخصیت باید به درماندگی و یا اختلال در حوزه های اجتماعی، شغلی یا سایر حوزه های مهم کارکرد بینجامد.
تست میلون با دارا بودن طبقات مختلف تشخیصی در حوزه ی اختلالات شخصیت و نشانه های مشکلات روانشناختی این امکان را فراهم می آورد که با توجه به سبک شخصیتی فرد، کارآمدی و یا درماندگی فرد را در برخورد با چالش های زندگی و موقعیت های مختلف پیش بینی کند. به عنوان مثال فردی با سبک شخصیتی اجتنابی وابسته که نیاز به رابطه برایش امری حیاتی است، در حال طلاق گرفتن باشد احتمال دارد که با یک افسردگی عمده به این موقعیت پاسخ دهد حال آنکه یک شخصیت خودشیفته ضداجتماعی که کمتر عاطفی است و ادراکی از خطر ندارد، شیوه ی کنارآمدن وی با چنین موقعیتی احتمالا سو مصرف الکل خواهد بود.
رتبه بندی این آزمون از نظر متخصصان پس از MMPI-2 می باشد و مکمل خوبی برای MMPI است چرا که تاکید MMPI بر نشانه های مشکلات روان شناختی است اما MCMI به طور اخص برای کمک به تشخیص اختلالات شخصیت طراحی شده است. ویژگی دیگر پرسشنامه میلون کوتاه تر بودن آن نسبت به پرسشنامه MMPI است که حدود 20 تا 30 دقیقه زمان می برد. برای شرکت در تست آنلاین MMPI کلیک کنید.
نکته قابل توجه این است نتیجه بدست آمده از این دو پرسشنامه را نباید به عنوان تشخیص قطعی تلقی کرد. برای رسیدن به تشخیص نهایی نیاز به مصاحبه بالینی توسط متخصص و یکپارچه کردن اطلاعات فرد است. چرا که این آزمون از جمله پرسشنامه های مداد کاغذی است که بر صرف مواد هشیار فرد و سوالات و پاسخ های محدود تکیه دارد. از این روی آزمون شخصیتی چون SWAP که امکان مصاحبه شفاهی را فراهم می آورد و فرد می تواند بدون محدودیت امکان پاسخدهی داشته باشد و به صرف مواد هشیاری که خود شخص در اختیار متخصص بالینی قرار می دهد تکیه نمی شود و متخصص نیز از ورای گفتار و رفتارهای ظاهری، ناهشیار فرد را نیز مورد بررسی قرار دهد، اعتبار بیشتری خواهد داشت و اطلاعات دقیق تری را فراهم می سازد.
به طور کلی هدف این تست ها این است که تفکری را در زوجین ایجاد نماید و باعث می شود که زوجین تعهد میان خود را تقویت کنند و عشق ورزیدن را در زندگی خود و به یکدیگر افزایش دهند.
ارتباط موثر
در این تست ها سوالاتی مطرح می شود تا ارتباط میان زوجین را بررسی نماید. این نمونه سوال ها عبارتند از:
حل تعارض ها
این سوالات به زوجین کمک می کند تا بتوانند مشکلات ارتباطی در هنگام تعارض و مشکلات را شناسایی نمایند و آن ها را تغییر دهند. نمونه سوالات عبارتند از:
مسائل مالی
مسائل مالی بخش بسیار بزرگی از زندگی هستند و میتوانند عامل بزرگی برای مشکلات باشد. برخی از این نمونه سوال ها عبارتند از:
روابط جنسی
رابطه جنسی بخش مهمی از زندگی زناشویی است و وجود مشکل در آن میتواند بر رابطه عاطفی نیز تاثیر بگذارد. برخی از این سوالات عبارتند از:
فرزندآوری
علاقه به فرزند آوری و تعداد کودکان و زمان بچه دار شدن مسائلی است که باید قبل از ازدواج به درستی مورد بررسی قرار گیرد. برخی از این سوالات عبارتند از:
مذهب
نگرش های مذهبی در ازدواج بسیار مهم هستند و در صورت که زوجین در رابطه با عقاید مذهبی، نگرشی مشترک داشته باشند احتمالاً رضایت بیش تری را در زندگی تجربه خواهند کرد. برخی از سوالات در این زمینه عبارتند از:
این تست شامل 14 مقیاس برای تشخیص اختلالات شخصیتی و 10 مقیاس علائم بالینی است که هرکدام از این مقیاسها به تشخیص اختلالات شخصیتی یا اختلالات روانی مثل افسردگی و اضطراب کمک میکنند.
مقیاسهای میلون عبارتند از:
1- مقیاسهای مربوط به اختلالات شخصیتی خفیف
2- مقیاسهای مربوط به اختلالات شخصیتی شدید
3- مقیاسهای مربوط به سندرم بالینی خفیف
4- مقیاسهای مربوط به سندرم بالینی شدید
همچنین در این تست از پنج مقیاس روایی استفاده میشود تا پاسخهای تصادفی یا سرسری فرد آزمودنی را شناسایی کند. آزمون میلون در مقایسه با سایر تست های مشاوره قبل از ازدواج و تست های شخصیت شناسی خلاصهتر و علمی تر است. برای مثال تست شخصیت شناسی مینه سوتا (تست شخصیت MMPI) دارای 567 سوال صحیح و غلط است. از آنجا که نمره گذاری میلون و اجرای آن سادهتر است و همچنین به علت چندوجهی بودن، بسیاری از روانشناسان از این تست استفاده میکنند.