در شرایط موجود بدون شک و بدون تعارف در نظر نگرفتن مسائل مالی در انتخاب همسر اشتباه بزرگی است. اگرچه پول شرط کافی برای ازدواج نیست اما شرط لازم است. داشتن پشتوانه مالی در ازدواج در کنار سایر فاکتورهای مهم مانند عشق و علاقه، سلامت جسم و روح و خانواده با آبرو تا حد زیادی استحکام ازدواج را تضمین میکنند. البته باید این نکته را نیز مد نظر داشت که بیشتر از پول، توانایی پول درآوردن از راه سالم است که نقش اصلی را بازی میکند.
اگر خواستگاری دارید که از لحاظ مالی در شرایط خوبی نیست قبل از اینکه به او جواب مثبت و یا منفی بدهید به این نکات توجه کنید:
کسی از شما انتظار تمام و کمال بودن در زمینه مسایل مالی را ندارد. برای ازدواج باید حداقل های اقتصادی و شغلی فراهم باشد و می توان گفت که نداشتن ثبات اقتصادی مرد پس از ازدواج می تواند از دلایل بسیار جدی نارضایتی های زناشویی باشد؛ با این حال نبود اطمینان از درستی تصمیم از آن هم مهم تر و اساسی تر است؛ زیرا همواره تلاش برای حل این معضلات از اراده ای محکم نشات می گیرد که خود از اطمینانی عمیق و اعتماد به نفسی اساسی بر می خیزد، مخصوصا در این شرایط که مسیر پیش روی فرد برای ازدواج کردن مسیر همواری نیست و با دشواری هایی همراه است.
قرار نیست شما یک خانه شخصی یا توانایی اجاره خانه در نقاط خاصی از شهر را داشته باشید. همین که بتوانید گلیم خودتان را از آب بیرون بکشید، سرمایه ای داشته باشید که با کمک خانواده، گرفتن وام یا حتی کمک کردن با رضایت قلبی همسر، مبلغ آن به حد اجاره یک خانه متوسط و در شان شما و همسرتان برسد کافی است. داشتن شغلی که بتوانید روی درآمد آن تا مدت یکی دو سال حساب کنید و دانستن مهارتی که به شما اعتماد به نفس بدهد که در صورت از دست دادن کارتان باز هم توانایی پیدا کردن شغل را دارید اهمیت دارد.
مهم تر از توانمندی مالی، نگاه به آینده و قدرت برنامه ریزی و مدیریت منابع است. این که بدانید چقدر پول دارید، چقدر می توانید در 6ماه، یک سال و 5سال آینده درآمد داشته باشید (مسلما به طور نسبی) و می خواهید با این رقم چه کارهایی بکنید، اگر تلاشتان را بیشتر کنید به چه ثباتی خواهید رسید و برای بیشتر کردن تلاشتان چه مسیرهایی پیش روی شماست، این ها نشان دهنده قدرت مدیریت و برنامه ریزی شما خواهد بود.
شما شاید در شروع زندگی مشترک، هنوز درگیر درس باشید، کار ثابت یا پر درآمدی نداشته باشید و وضعیت مالی تان با ثبات نباشد، کسی از شما انتظار ندارد در روز اول زندگی مشترک همه چیز تمام باشید. اما قطعا این وضع نمی تواند دائمی باشد. مردی که نداند چه کاره است، قرار است یکی دو سال بعد از زندگی مشترک به کجا رسیده باشد و نداند از زندگی چه می خواهد، مرد قابل اتکایی نیست.
از قدیم تا امروز، بارها سبک ازدواج تغییر کرده اما چیزی که در تمام دنیا ثابت بوده، این است که در ازدواج زن به دنبال تکیه گاه می گردد و مرد به دنبال آرامش. بنابراین جوری برنامه ریزی کنید که بتوانید تکیه گاه همسرتان باشید. او باید به تلاش شما ایمان بیاورد، قدرت فکر و برنامه ریزی تان را ستایش کند و شما را به عنوان مرکز ثقل زندگی اش بشناسد.
واقعیت این است که در زمانه فعلی، زنان قدرتمندتر از نسل های قبل هستند. دختران تحصیل کرده اند و کار می کنند و درآمد دارند. می توانند نیازهای مالی شان را برطرف کنند و به ثبات نسبی برسند. چنین زنی برای تکیه کردن به شما، نیاز به مردی قدرتمندتر از خودش دارد. نه صرفا به لحاظ مالی. بلکه از نظر تدبیر و توانایی مدیریت و هدفمندی در زندگی. مردی که بتواند برای آینده برنامه ریزی کرده و در مسیر پیشرفت باشد.
نهایت صداقت را به کار بگیرید
داشتن بدهی معمولا سبب خجالت کشیدن شما از اطرافیان می شود به همین خاطر نمی توانید درباره آن شفاف صحبت کنید اما پنهان کردن واقعیت و حرف نزدن درباره بدهی ها عواقب بدتر و احساس گناه در قبال فردی که به خواستگاریش رفته اید ، دارد بنابراین اگر بدهی دارید، صادقانه موضوع را در میان بگذارید.
هنگامی که به خواستگاری می روید و از مسایل مالی مانند آنچه «دارید» و آنچه «بدهکارید» با فرد مورد علاقه تان صحبت کنید تا او در جریان همه چیز قرار گیرد و از آینده تصویر روشن تری برای خود بسازد . شما نمی توانید تا آخر عمرتان بدهی خود را پنهان کنید و بالاخره مسائل آشکار می شود و فقط شرمساری برای شما می ماند.
همدلی ایجاد کنید
اگر با شریک زندگی آینده تان درباره مسائل مالی وبدهی صحبت کنید او احساسی خواهد شد و برای برطرف کردن مشکل احساس مشارکت می کند . پس برای گفتگو درباره پول، مسایل مالی و توانمندی ها یا ناتوانی های مادی تان کنار وقت بگذارید وفقط از شریک زندگیتان طلب همدلی کنید و هیچگاه مسئولیت بدهی ها یا ناتوانی های مالی تان را به دوش او نیندازید.
نحوه بیان مشکلات مالی قبل از ازدواج در خواستگاری
سوالات مهم بپرسید
برای دانستن مسایل و رویکرد مالی یکدیگر سوالات زیر را از هم بپرسید:
هر دو طرف باید به این سوالات پاسخ صادقانه و شفافی دهند تا طرف مقابل بتواند تصویرکه در ذهن شماست ، دریابد . این تصویر سازی و مشخص شدن برنامه مالی آینده شما برای طرف مقابل سبب می شود او نیز در جهت اهداف مشترک با شما حرکت کند و هم سو گردد. همچنین زمان گفت و گو درباره پول یا بدهی، خطر مشاجره کاهش می یابد.
توافق کنید
اگر دید گاه هایتان درباره پول و مسائل مالی متفاوت بود با بحث منطقی در نهایت به نتیجه ای برسید که هر دو طرف را راضی کندو اگر هم نظر بودید که چه بهتر.
برنامه ریزی کنید
کلید هر نوع پیشرفت برنامه ریزی است بنابراین لازم است که برای تامین مالی زندگی آینده، تامین هزینه های ازدواج و پر کردن بدهی ها برنامه ریزی کنید. همه هزینه های عروسی و زندگی آینده تان را حساب کنید و نسبت به پرداخت آنها با توجه به درآمد و توانایی مالی خانواده اقدام نمایید.
با فهمیدن حداقل و حداکثر بازپرداخت ماهانه، امکان قرض یا وام گرفتن، میزان ثابت و بی تغییر درآمدتان و مدت زمان بازگرداندن بدهی هایتان دقت برنامه ریزی شما افزایش می یابد.
هنگام برنامه ریزی هدف های مشترک خودتان مانند خرید خودرو یا خانه را از یاد نبرید . اگر بدهی داشته باشید تامین این نیازها دشوار خواهد شد و به برنامه ریزی دقیق و دقت عمل زیادی نیاز دارد.
الگوی پس انداز داشته باشید
پس اندازهر چند ناچیزداشته باشید و 20 تا 30 درصد از درآمد ثابت خانواده را پس انداز کنید و بعد از حذف خرج های ثابت از در آمد مقداری پول برای روز مبادا کنار بگذارید
برای شناخت شخصیت و اختلالات شخصیت قبل ازدواج در تست های زیرشرکت کنید.