مقالات روانشناسی

قرص دولوکستین

1

قرص دولوکستین

دولوکستین یکی از انواع داروهای ضد افسردگی است که در زیر گروه سه حلقه‌ای‌ها قرار دارد. این دارو با افزایش سروتونین و نوراپی‌نفرین به درمان افسردگی و بالا بردن سطح نشاط و شادی کمک می‌کند و نسبت به بقیه داروها تاثیر بهتری داشته و عوارض کمتری دارد. قرص دولوکستین باید با تجویز پزشک مصرف شود و در صورت بروز عوارض جدی مانند اضطراب، سفتی عضلات و استفراغ باید مصرف دارو را قطع کنید. همچنین دولوکستین را هیچ‌گاه با داروهایی که با آن تداخل دارند مصرف نکنید و هنگام مراجعه به پزشک لیستی از داروهایی که استفاده می‌کنید همراه خود داشته باشید. 

قرص دولوکستین

دولوکستین یکی از انواع داروهای ضد افسردگی است و با نام عمومی داروی سیمبالتا توسط برند ایرنکا به فروش می‌رسد. این دارو به صورت کپسول است و توسط سیستم گوارشی به راحتی جذب می‌شود و بر روی مواد شیمیایی مغز انسان تاثیر گداشته و باعث افزایش سروتونین و نوراپی نفرین مغز می‌شود. این دارو تاثیر بیشتری نسبت به داروهای دیگر دارد و عوارضش هم از آن‌ها کمتر است.

موارد مصرف قرص دولوکستین

اصلی‌ترین دلیل تجویز دولوکستین برای از بین بردن افسردگی شدید است و می‌تواند با افزایش سروتونین و نوراپی‌نفرین نشاط و شادی را به فرد بازگرداند. اما در موارد دیگری با تشخیص پزشک برای مشکلاتی مانند اضطراب عمومی، اختلالات سیستم اعصاب حسی در بیماران دیابتی، فیبرومیالژیا، استئوآرتریت، کمردرد، دردهای مزمن و عدم توانایی کنترل در بانوان تجویز می‌شود.

نحوه مصرف قرص دولوکستین

قبل از این که بخواهید این دارو را مصرف کنید به خوبی روی جلد آن را بخوانید. از این که دارو را با دوز بیشتر یا کمتر مصرف کنید بپرهیزید. این دارو بعد از یک تا چهار هفته تاثیر می‌گذارد و علائم شما را بهبود می‌بخشد پس در زمانی که آن‌ را مصرف می‎کنید صبور باشید و به همان میزانی که پزشک برای شما تجویز کرده مصرف کنید.

مهم است که سر ساعت دارو را استفاده کنید و از زمان آن نگذرد. در صورتی که فراموش کردید تا در زمان معین دارو را بخورید در زمانی که به خاطر آوردید این کار را انجام دهید اما اگر زمانی به یادتان آمد که نزدیک به فاصله بعدی بود آن وعده را فراموش کنید. زمانی که شروع به مصرف این دارو کردید نباید آن را کنار بگذارید مگر این‌که پزشک شما تشخیص دهد. همچنین قبل از مصرف این دارو نباید معده شما پر از غذا باشد به دلیل این‌که جذب دارو را کم می‌کند.

دوز مصرف در بزرگسالان

دولوکستین عموما در دوز 20 میلی‌گرم به صورت دوبار در روز یا در دوز 60 میلی‌گرم به صورت یک یا دوبار در روز تجویز می‌شود. معمولا این دارو با دوز 30 میلی‌گرم در روز آغاز می‌شود و با کاهش عوارض به دوز 60 میلی‌گرم در روز افزایش پیدا می‌کند. برای بعضی از بیمارانی که شرایط خاصی دارند به دوز 120 میلی‌گرم هم در روز می‌‌رسد.

عوارض مصرف قرص دولوکستین

عوارض شایع

خشکی دهان، خواب‌آلودگی، احساس خستگی، تهوع خفیف یا از دست دادن اشتها و یبوست عوارضی است که ممکن است بعد از مصرف دولوکستین برای شما به وجود بیاید پس اگر دچار این مشکلات شدید لازم نیست به سرعت مصرفتان را قطع کنید و فقط برای اطمینان با پزشکتان در تماس باشید.

عوارض جدی

در صورتی که دچار عوارض جدی شدید باید به سرعت پزشک را در جریان بگذارید و سریعا مصرف دارو را متوقف کنید به دلیل این که می‌تواند شما را دچار مشکلات غیرقابل جبران کند. این عوامل شامل درد قسمت بالای معده، استفراغ، اسهال، تب، رفلکس بیش از حد فعال، اضطراب، یرقان، ادرار تیره، ضربان قلب بالا، خارش، نداشتن اشتها، مدفوع به رنگ روشن، عضلات بسیار سفت، عرق کردن، گیجی، لرزش، کبودی، خون‌ریزی غیرمعمول، سردرد، سوزش در چشم، مشکل در تمرکز و حافظه، ضعف، احساس ناپایدار، تشنج، تنفس کم، واکنش‌های پوستی، احساسات تحریک‌پذیر، گلودرد، التهاب صورت و زبان و درد پوست است.

ممکن است شخص بعد از مصرف این دارو به فکر خودکشی و آسیب‌رساندن به خودش باشد در این حالت باید حتما با متخصص مربوطه صحبت کنید تا مشکلی به وجود نیاید.

شرکت در آزمون آنلاین افسردگی بک کلیک کنید.

منع مصرف

بعد از این که موارد مصرف دارو را خواندید و احساس کردید این دارو می‌تواند برای شما موثر باشد نباید به طور سرخود از آن استفاده کنید و در این حالت حتما باید با پزشک صحبت کنید. دولوکستین برای کودکان و افراد زیر 18 سال مناسب نیست.

اگر شما سابقه بیماری‌های کلیوی یا کبدی، تشنج یا صرع، خونریزی یا مشکل در لخته شدن خون، فشارخون بالا، آلرژِی، گلوکوم، اختلالات دو قطبی، سابقه سوء مصرف مواد مخدر یا افکاری مبنی بر خودکشی کردن داشته‌اید حتما باید قبل از تجویز دارو به پزشکتان اطلاع دهید که عموما نباید این دارو را بخورید.

مصرف در هنگام بارداری

هنوز اطلاعاتی مربوط به این که این دارو می‌تواند به جنین آسیب برساند یا نه دریافت نشده است اما باید بدانید که استفاده از این دارو در سه ماهه اول بارداری روی جنین تاثیر می‌گذارد و باعث ایجاد مشکل می‌شود پس اگر در دوره استفاده از این دارو باردار هستید یا می‌خواهید باردار شوید حتما با پزشک مشورت کنید. این دارو می‌تواند روی شیر مادر هم در زمان شیردهی تاثیرات منفی بگذارد.

تداخلات دارویی دولوکستین

بسیاری از داروها ممکن است با دولوکستین تداخل داشته باشند و برای شما مشکل ایجاد کنند. تعدادی از این داروها را نام می‌بریم اما ممکن است شما از داروی خاصی استفاده کنید که آن‌هم تداخل داشته باشد پس هر چه مصرف می‌کنید قبل از تجویز به پزشکتان اطلاع دهید.

داروهای ضدافسردگی دیگر مانند سایمتیدین، تئوفیلین و تریپتوفان و داروهای دیگری مانند مفتامین‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها، داروی رقیق‌کننده خون، داروهای مربوط به ضربان قلب، مخدرها، داروهای سردرد میگرنی، الکل، داروهای مربوط به اختلالات خلق و خویی، اختلالات تفکر یا بیماری‌های روانی مثل بوسپیرون، لیتیوم و بسیاری از داروهای دیگر، ویتامین‌ها، داروهای گیاهی، داروهای ضدتهوع و استفراغ از جمله این داروها هستند.

کاربرد دولوکستین

  • دولوکستین یک داروی مهارکننده‌ی جذب مجدد سروتونین و نوراپی نفرین است.
  • این دارو در درمان اختلال افسردگی کاربرد دارد.
  • همچنین جهت درمان درد در سرطان، جراحی و موارد دیگر استفاده می‌شود.
  • موارد مصرف دولوکستین
  • اختلال افسردگی اساسی
  • اختلال اضطراب عمومی
  • نوروپاتی محیطی دیابتی
  • فیبرومیالژیا
  • درد مزمن اسکلتی عضلانی
  • آرتروز زانو در بزرگسالان
  • کمردرد مزمن در بزرگسالان
  • بی اختیاری ادراری استرس در زنان بزرگسال
  • نوروپاتی محیطی ناشی از شیمی درمانی
  • بی‌اختیاری ادراری استرسی در مردان بزرگسال پس از عمل پروستات تا زمان بهبودی
این صفحه را به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران