تست هوش هیجانی (تست EQ)

تست هوش هیجانی (تست EQ)

5

تست هوش هیجانی (تست EQ)

تست هوش هیجانی

تست هوش هیجانی یا تست EQ یکی از رایج ترین تست های حوزه روانشناسی است که توسط مشاوران و مدیران منابع انسانی مورد استفاده قرار می گیرد. این تست دارای 90 سوال است که 15 مولفه هوش هیجانی را می سنجد. این تست اولین بار توسط بارآن به منظور نشان دادن اهمیت بیشتر آن نسبت به تست هوش (IQ) گردید.

کاربردهای تست هوش هیجانی

تست هوش هیجانی (تست EQ) که در مطالعات بسیاری مورد استفاده قرار گرفته است می تواند ابزاری مفیدی برای ارزیابی توانایی درک هیجانی افراد در روابط و تعاملات اجتماعی باشد. از این تست می توان برای موارد زیر استفاده نمود:

  1. خودشناسی و بهبود مهارت های ارتباطی
  2. غربال گری منابع انسانی
  3. مشاوره تحصیلی و شغلی
  4. پژوهش ها و مطالعات علمی

پس از انجام این تست با مشخص شدن اینکه کدام بخش باعث کاهش هوش هیجانی شما شده است می توانید با استفاده از راهکارهای ارائه شده میزان هوش هیجانی خود را تقویت نمایید.

چرا هوش هیجانی (EQ) از هوش شناختی (IQ) مهمتر است؟

گلمن در کتاب خود با عنوان"چرا هوش هیجانی از هوش شناختی (IQ) مهمتر است" ذهن همگان را به این مفهوم جدید یعنی هوش هیجانی معطوف می کند. چه بسا دانش آموزان بسیاری در دوران تحصیلی خود بهترین عملکرد را داشته و یا نمرات بالایی در آزمون های هوش کسب می کردند. اما گذر زمان به همه نشان داد که ان ها صرفا به خاطر هوش شان (IQ) زندگی موفقی را تجربه نکردند. این باعث شد که تست هوش هیجانی در برابر تست های سنتی هوش کاربرد فراوانی در سراسر جهان پیدا کند.

هوش هیجانی توانایی افراد در درک احساسات خود و استفاده از آن ها در جهت تصمیم گیری به نحو احسن می باشد. در واقع هوش هیجانی راهی است برای زیرک بودن به منظور رسیدن به اهداف.  آیا تا به حال شده است که با خود بگویید که چرا برخی از افراد درک بهتری از احساسات دیگران دارند؟  یا اینکه در ترغیب کردن و رهبری کردن دیگرن توانایی های مطلوبی دارند؟ بله این ها تنها بخشی از ویژگی های  افراد با هوش هیجانی بالا می باشد. با تست EQ می توانیم اطلاعات مناسبی در رابطه با نقاط ضعف و قوت مان در این حوزه کسب نماییم.

ابعاد هوش هیجانی بارآن

پرسشنامه هوش هیجانی بار-آن شامل توانایی‌هایی مثل انگیزه دادن به خود، پشتکار در شرایط دشواری و سرخوردگی، کنترل رفتارهای تکانشی، به تاخیر انداختن خواسته‌ها، تنظیم هیجانات، جلوگیری از غلبه‌ی استرس بر قدرت فکر کردن، همدلی با دیگران و امیدواری است

هوش هیجانی منجر به عملکرد اجتماعی مفیدتری می شود؛ چرا که افرادی با هوش هیجانی بالا راحت‌تر می‌توانند با احساسات دیگران درگیر شوند و نقطه نظرات آنها را درک کنند. این افراد در ارتباط برقرار کردن و مدیریت رفتارشان قوی‌تر هستند. هوش هیجانی در این آزمون در 5 مولفه کلی قرار گرفته است ،شما با پاسخ دادن به سوالات این آزمون می توانید وضعیت هوش هیجانی خود را در ابعاد زیر آشنا شوید:

بعد درون فردی

نشان دهنده مهارت ها ، ظرفیت ها و توانایی های درونی شماست

بین فردی

نشانگر عملکرد و مهارت های بین فردی شماست

انطباق پذیری

نشانگر توانایی پاسخگویی موثر به ویژگی ها و نیازهای محیطی با موقعیت های مساله زا در شماست

هوش و مدیریت هیجان

نشانگر توانایی مدیریت و مقابله موثر با تنش و تنیدگی است

نشانگر توانایی لذت بردن از زندگی و تداوم نگرش و خلق مثبت است) مشاهده کنید. با انجام این آزمون می توانید با تفسیر منحصر به فرد خود از امکانات زیر بهره مند شوید:

 
این صفحه را به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران