وارد شدن به زندگی مشترک، ورود به دنیایی دو نفره است که در آن، مدام باید در حال توافق و کنار آمدن با مسائل مختلف باشید و کلید موفقیت در این کار هم تنها یک چیزی است که «گفتگو» نام دارد. اگر شما بتوانید از همان دوران آشنایی و نامزدی درباره موضوعاتی که نیاز به توافق دارند گفتگو کنید، در زمینه ازدواج گامی بلند برداشته اید و موفق خواهید شد. در اینجا می خواهیم شما را با موضوعاتی آشنا کنیم که حتما لازم است قبل از آغاز زندگی مشترک درباره شان بحث شود تا کار به جنگ و جدایی نکشد.
فلسفه زندگی
باورهای مذهبی و فلسفی در عمق وجود ما ریشه دارند و تغییرشان کار آسانی نیست. شاید در ظاهر به هم شبیه باشید و در چند ماه اول آشنایی به مشکلی برنخورده باشید اما در درازمدت این تفاوت ها ممکن است برایتان دردسر بسیاری درست کند. از جمله موضوعاتی که در این زمینه باید بررسی شود، اولویت بندی مسائل زندگی، میزان اطمینان به مردم و خود، هدف از زندگی، باورها و وظایف قومی – نژادی و مذهبی و نیز نقش خود در جهان هستی است.
گذشته و آینده
در حقیقت گذشته افراد تا حدودی نشان دهنده شخصیت امروز آنهاست. گذشته می تواند شامل خانواده، محیط و شرایطی باشد که افراد در آن رشد یافته اند. آیا در پر قو بزرگ شده اند یا سختی کشیده اند؟ خانواده آنها چه شخصیتی دارند؟ در واقع صحبت درباره گذشته علاوه بر اینکه شناخت کافی را برای درک عمیق یکدیگر میسر می کند، به شما کمک می کند مثل دو دوست واقعی با هم ارتباط برقرار کنید.
گذشته شامل روابط عاطفی قبلی فرد نیز می شود. شما به عنوان شریک آینده حق دارید بدانید روابط قبلی او در چه حدی بوده و اینکه آیا زخم های عاطفی اش التیام یافته یا هنوز روابطش با فرد قبلی ادامه دارد؟
علاوه بر گذشته، برنامه ها و اهداف آینده هم مهم است؛ چون قرار است این آینده را با هم شریک شوید. محل زندگی، شغل، تحصیل، بچه ها، خانواده، پول و …عواملی هستند که می توانند جزیی از مسائل آینده باشند؛ مثلا اگر شما شیفته این باشید که با پنج شش بچه در یک دهکده ساحلی زندگی آرامی را بگذرانید اما او بخواهد به کره ماه سفر کند، روزی خواهد رسید که ناگزیر مسیرتان را از هم جدا می کنید. یادتان باشد انتخاب میان با هم ماندن و چشم پوشی از آرزوها یا تنها به راه خود ادامه دادن کار آسانی نیست.
پول
اینجا بحث بر سر این نیست که پول عامل خوشبختی است یا خیر، بلکه بحث ما آن است که هزینه خانواده را چه کسی تامین می کند، چطور این پول باید خرج شود و آیا آن درآمد، جوابگوی نیازهای یک خانواده است یا خیر و … حتی باید تکلیف این قضیه نیز روشن شود که لازم است پول خانم در خانه خرج شود یا تنها پول مرد خانه کفایت می کند و اینکه آیا دو روز زندگی را باید خوش بود یا باید برای روز مبادا پس انداز کرد و مواردی از این قبیل.
چقدر دوستم داری؟
فراموش نکنید همسر آینده شما قبل از اینکه شریک زندگی شما باشد، شریک عاطفی شماست و در این زمینه موضوعاتی وجود دارد که حتما باید درباره شان صحبت کنید؛ مثلا اینکه چه چیزهایی خوشحال یا ناراحت تان می کند، چه چیزهایی به شما احساس دوست داشته شدن می دهد، معمولا چه کارهایی برای نشان دادن عشق تان انجام می دهید و اینکه اصلا چقدر به عشق و عاشقی اعتقاد دارید.
اگر در این باره صحبت نکنید، همسر آینده شما مجبور می شود براساس حدس و گمان خود رفتار کند؛ مثلا ممکن است ناخواسته فکر کند اگر به شما جورابی را هدیه دهد، شما بیشتر خوشحال می شوید؛ تا اینکه جواهری را به شما تقدیم کند!
چه کسی ظرف ها را می شوید؟
در گذشته این بحث ها وجود نداشت و خانم، خانه دار و آقای خانه نان آور منزل بود اما امروزه کم پیش می آید زن و شوهری بدون داشتن تصمیم مشترک قبلی، بر سر شستن ظرف ها یا رسیدگی به بچه بحث شان بالا نگیرد؛ پس حتما قبل از ازدواج حوزه مسئولیت تان را مشخص کنید؛ مثلا آیا خانم می تواند بیرون از خانه کار کند یا خیر، چه کسی قرار است به امور بچه ها، خانه، کار، خرید و … بپردازد و حتی چه کسی باید هر شب آشغال ها را بیرون ببرد.
بچه ها
آنها نیاز به رسیدگی دارند و باید برایشان پول خرج کنید و تازه اینها فقط گوشه ای از دنیای پدری و مادری است. قبل از تمام این مسائل نیز باید بر سر تعداد فرزندان و زمان بچه دار شدن توافق کنید یا اگر خدای ناکرده بچه دار نشدید یا فرزندی مشکل دار به زندگی شما وارد شد، باید از قبل به توافق نهایی برای حل این معضلات رسیده باشید.
رفت و آمدها
وفاداری یعنی چه؟
شاید مواردی مثل سفره دل را پیش غریبه ها باز کردن، مطرح کردن رازهای زندگی با اعضای خانواده یا بسیاری موارد دیگر هم جزو حریم ازدواج به شمار بیاید اما شما متوجه نباشید.