اصطلاح "فروپاشی عصبی" گاهی توسط افراد برای توصیف وضعیت استرسزا به کار میرود که در آن به طور موقت قادر به عملکرد عادی در زندگی روزانه نیستند
برای هر کسی ممکن است شرایطی پیش بیاید که اوضاع بر وفق مراد نباشد و فرد از نظر عاطفی و هیجانی دچار استرس و اضطراب شود ولی فروپاشی عصبی فراتر از یک استرس ساده است.
علایم فروپاشی عصبی
ممکن است نشانههای فیزیکی، روانی و رفتاری فروپاشی عصبی را تجربه کرده باشید. نشانههای فروپاشی عصبی از شخصی به شخص دیگر متفاوت است. دلیل ذکر شده همچنین میتواند نشانههایی که تجربه میکنید را تحت تاثیر قرار دهد.
از رایجترین نشانههای فروپاشی عصبی میتوان به نکتههای زیر اشاره کرد:
نشانههای افسردگی مانند کمبود امید و خودزنی.
افرادی که فروپاشی عصبی را تجربه میکنند ممکن است از سوی خانواده، دوستان و همکاران خود طرد شوند. نشانههای اینگونه طردشدگیها شامل:
عوامل خطرناکی که میتواند منجر به فروپاشی عصبی شود:
افراد زمانی فروپاشی عصبی را گزارش میکنند که تحمل استرس ناشی از آن برای آنها دشوار میشود. آن استرس میتواند از عوامل بیرونی نشات بگیرند. برای مثال:
چگونه نشانههای خود را کنترل کنیم:
شما میتوانید با استفاده از نکات زیر چرخهی مشکلات روانی و رفتاری خود را پایان دهید:
اگر احساس کردید در یک فروپاشی غرق شدهاید از استراتژیهای زیر جهت مدیریت مشکل خود استفاده کنید:
چه زمانی به دکتر مراجعه کنیم؟
این برای کسی غیرعادی نیست که یک بار یا بیشتر قادر به هضم استرس زندگی نباشد. اگر در انجام کارهای روزانهی خود مشکل دارید، با استرس خود به طرز صحیحی کنار نیامدهاید. فروپاشی عصبی ممکن است نشانهی مشکلات روانی باشد. این مهم است که بلافاصله بعد از مشاهدهی نشانههای فروپاشی عصبی به دکتر مراجعه کنید.
پزشکتان میتواند به شما کمک کند تا علائم فیزیکی را درمان کنید. وی همچنین میتواند شما را به یک روانشناس معرفی کند. روان درمانگرها میتوانند مشکلات احساسی، روانی و رفتاری شما را درمان کنند.
افراد نزدیک به شخص نیز باید سریعا پس از مشاهدهی علائم بیماری به دکتر خبر دهند.
چند نکته برای خود مراقبتی:
ایجاد تغییر در سبک زندگی میتواند به شما کمک کند که از فروپاشی عصبی جلوگیری کنید. این رفتارها همچنین میتوانند شدت آن را کاهش دهند.
این روشها شامل نکات زیر میشود: