ازدواج

ازدواج

5

ازدواج

ازدواج یک پیوند عاطفی، فرهنگی و اجتماعی است که طی آن دو نفر رابطه خود را عمومی، رسمی و دائمی می کنند که فرضاً باید تا زمان مرگ ادامه یابد، اما در عمل در مواردی با جدایی یا طلاق کوتاه می‌شود. امروزه، علاوه بر جنبه‌های سنتی ازدواج، پژوهش‌های علمی نشان می هند که این رابطه عمیق، نقش بسزایی در سلامت جسمی، کاهش احساس تنهایی و بهبود کیفیت زندگی دارد.

داشتن یک همراه همیشگی که در روزهای خوب و بد کنارمان باشد، می‌تواند سطح رضایت از زندگی را افزایش دهد.

ازدواج برای خیلی ها شادی زیادی به ارمغان می آورد، اما همیشه با چالش هایی نیز همراه است، اغلب چالش هایی عمیق. نحوه مدیریت یک زوج معمولا تعیین می کند که آیا رابطه آنها پایدار بماند و یا به درگیری بیشتر و جدایی ختم شود.

حفظ ارتباط طولانی‌مدت ممکن است مستلزم آن باشد که یک یا هر دو طرف، باورهای نادرست یا عادت‌های ناکارآمدی را که خودشان دارند کنار بگذارند، در حالی که در نظر داشته باشید که تلاش برای تغییر یکدیگر به شکست منجر می‌شود، مگر اینکه فرد نیز بخواهد تغییر کند.

برای ازدواج موفق هر دو طرف می توانند در تست های ازدواج شرکت کنند.

ازدواج چگونه افراد را تغییر می دهد؟

ازدواج بیش از تغییر وضعیت زندگی و روتین روزانه افراد است. به نظر می رسد که همسر شدن، شخصیت فرد را نیز تغییر می دهد، به خصوص در سال های اولیه ازدواج. برای مثال، مردان نسبت به دوران مجردی با وجدان‌تر و درون‌گراتر می‌شوند و زنان از نظر عاطفی ثبات بیشتری دارند. اما هر دو تمایل کمتری به توافق دارند.

تاثیرات اجتماعی ازدواج:

ازدواج نه تنها بر زندگی فردی بلکه روی جامعه نیز تاثیرگذار است. داشتن یک خانواده پایدار، به تقویت انسجام اجتماعی کمک کرده و باعث کاهش جرم و جنایت در جوامع می‌شود. همچنین، ازدواج موفق نقش مهمی در تربیت فرزندان ایفا می‌کند و نسل‌های آینده را برای زندگی در یک محیط سالم آماده می‌سازد. 

تحقیقات نشان داده که فرزندانی که در خانواده‌های با روابط سالم رشد می‌کنند، از لحاظ روانی و اجتماعی وضعیت بهتری دارند و مهارت‌های ارتباطی بهتری در زندگی کسب می‌کنند.

نقش ازدواج بر سلامت روان:

مطالعات نشان داده‌اند که افراد متاهل در مقایسه با افراد مجرد، سطح استرس و اضطراب پایین‌تری دارند. یک رابطه عاطفی سالم، حس امنیت و آرامش را در افراد تقویت می کند و از احساس تنهایی می‌کاهد. علاوه بر این، ازدواج پایدار به بهبود اعتمادبه‌نفس و افزایش انگیزه برای رسیدن به اهداف کمک می‌کند. اما در مقابل، ازدواج‌های پرتنش یا روابطی که در آن ارتباط موثر وجود ندارد، می‌توانند اثرات منفی بر سلامت روان داشته باشند.

آگاهی از نقش ها و مسئولیت ها

آگاهی از نقش‌ها و مسئولیت‌های زن و مرد نسبت به یکدیگر از کلیدی‌ترین آمادگی های قبل از ازدواج است و حتما باید موردتوجه قرار بگیرد. زن و مردهایی که قبل از ازدواج با نقش‌ها و مسئولیت‌های خود و همسر آینده‌شان آشنا نبوده‌اند، به ندرت زندگی مشترک موفقیت‌آمیزی دارند. با آغاز زندگی مشترک، زن و مرد وارد مرحله جدیدی از زندگی خود می‌شوند و به جایگاه جدیدی دست می‌یابند.

نقش رابطه جنسی (سکس) در ازدواج:

یکی از جنبه های اصلی ازدواج، تعهد به داشتن روابط جنسی تنها با یک شریک برای بقیه عمر است. رابطه جنسی جنبه بسیار مثبتی در روزهای اولیه زندگی بیشتر زوج ها دارد، اما مانند هر جنبه دیگری از یک رابطه، ناگزیر مشکلاتی ایجاد می شود. مسائل جسمی و عاطفی ممکن است احساس یک یا هر دو طرف را در مورد فراوانی یا سبک صمیمیت فیزیکی در یک رابطه تغییر دهد یا به ناامنی دامن بزند که به صورت عصبانیت یا اجتناب ظاهر می شود. کارشناسان بر این عقیده‌اند که یادگیری نحوه پرداختن به نگرانی‌های جنسی با هم صادقانه و آشکارا کلید حفظ صمیمیت طولانی مدت است، اما گفتن این کار آسان‌تر از انجام دادن است. 

ازدواج و سلامت جسمانی:

جالب است بدانید که ازدواج می‌تواند تاثیرات مثبتی بر سلامت جسمی داشته باشد.

افراد متاهل معمولاً سبک زندگی سالم‌تری دارند، کمتر به عادات ناسالم مانند سیگار کشیدن و مصرف الکل روی می‌آورند و بیشتر به تغذیه سالم و ورزش اهمیت می‌دهند. علاوه بر این، حمایت عاطفی می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و فشار خون را کاهش دهد.

چگونه برای ازدواج آمادگی پیدا کنیم؟

برای به‌دست آوردن آمادگی‌ های قبل از ازدواج از روش های زیر می توانید استفاده کنید:

  • تمرین مسئولیت‌پذیری و آگاهی از تاثیر رفتار خود بر زندگی دیگران
  • برعهده گرفتن تصمیمات و عواقب اقدامات
  • نگهداری از والدین یا سایر اعضای خانواده در دوران مجردی برای تمرین آمادگی برای نگهداری از همسر
  • درنظرگرفتن مرزهای شخصی برای روابط خود
  • آگاهی از خطرقرمزهای طرف مقابل
  • تمرین حفظ تعهد و پایبندی به همسر برای جلوگیری از تنوع‌طلبی و خیانت
  • رسیدن به خودشناسی برای داشتن ملاک‌های درست انتخاب همسر
  • تمرین مستقل‌بودن در عین باهم‌بودن
  • برنامه‌ریزی برای آینده
  • تقویت روحیه همدلی برای درک بهتر همسر
  • رسیدگی به روحیه برای ایجاد حال خوب و زندگی شاد
 
این صفحه را به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران