هر فردی دارای ویژگی های مخصوص به خود می باشد و هیچ دو نفری را نمیتوان پیدا کرد که تمام ویژگی های آنها باهم برابر باشد. حتی در یک خانواده شما دو برادر با ویژگی های کاملا مشابه پیدا نمی کنید و این در تمام افراد دنیا قابل مشاهده است. با وجود این، در بعضی از خصوصیات و ویژگی ها می بینید که بعضی از افراد دارای مشابهت هایی هستند که آنها را به هم نزدیک می کند؛ این گونه افراد معمولاً درک بهتری از یکدیگر دارند و ارتباطات بهتری را برقرار می کنند و می توانند به عنوان دوست یا شریک زندگی مدت های طولانی در کنار هم زندگی کنند. تست شخصیت شناسی mbti افراد را بر اساس چهار معیار دسته بندی میکند تا خیلی راحت تر بتوانیم شباهت ها و تفاوت های بین آنها را مورد بررسی قرار دهیم. در این مقاله قصد داریم درباره همین موضوع صحبت کنیم و مطالبی را درباره ازدواج تیپ های شخصیتی mbti و خود تست MBTI برای ازدواج بیان کنیم و بگوییم کدام تیپ های شخصیتی با هم سازگارند؟ پس تا پایان همراه ما باشید.
در نهایت تست شخصیت شناسی MBTI، 16 تیپ شخصیتی را معرفی میکند. افرادی که داخل هر کدام از این تیپ های شخصیتی قرار می گیرند، دارای ویژگی های مشترکی می باشند که کاملا مشهود و نمایان میباشد و آن ها را متفاوت از دیگر گروه ها قرار می دهد. با این وجود بعضی از این 16 تیپ شخصیتی با هم اشتراکات زیادی دارند و برخی نیز دارای تفاوت های بسیار زیادی هستند؛ حال می خواهیم با بررسی دقیق تر این تیپ های شخصیتی به شما معرفی میکنیم که کدام تیپ های شخصیتی با هم سازگارند و کدام یک از آنها تفاوتهای بسیاری با همدیگر دارند که امکان سازگاری با یکدیگر را بسیار کمتر می کند.
اگر با تست MBTI آشنا نیستید و می خواهید این 16 تیپ شخصیتی را بشناسید، توصیه میکنم حتماً مقاله تست شخصیت شناسی MBTI را هم مطالعه کنید. در ادامه هم به این موارد تا حدودی اشاره خواهیم کرد که بهتر بتوانید سازگاری تیپ های شخصیتی را تشخیص دهید و بدانید که کدام تیپ های شخصیتی با هم سازگارند؟
اولین معیار برای دسته بندی افراد در تست شخصیت شناسی mbti، درونگرا یا برونگرا بودن افراد است. افراد برونگرا معمولاً پر حرف پر انرژی پر سر و صدا دارای دوستان زیاد و ارتباط گیری خوب، خیلی سریع صحبت می کنند و تعاملات اجتماعی زیادی دارند. ورزشها و سرگرمیها و سفرهای گروهی را دوست دارند و شغل های مناسب برای آنها کارهایی پرانرژی و فعال که در ارتباط با مردم باشند، مانند کارهای مدیریت بازاریابی فروش سخنرانی و کارآفرینی می باشد؛ مانند افرادی با هوش اجتماعی بالا در هوش های گاردنر.
برخلاف آنها، افراد درونگرا کم حرف، آرام، متین، متمرکز، با دوستان کم، معمولاً انرژی پایین، در جمع ها ساکت و گوشه گیر، خیلی با صدای آرام و ملایم صحبت میکنند، معمولاً تنهایی را دوست دارند و لباس های ساده و بی زرق و برق میپوشند و نمی خواهند در کانون توجه قرار بگیرند. سرگرمی های که دوست دارند معمولاً تنها سفر رفتن یا با افراد کم، بازی های فکری و تنهایی، خواندن کتاب، ورزش های انفرادی مثل شطرنج و شنا و دویدن و تنیس و گلف. و شغل های که برای آنها مناسب است نقاشی یا کارهای هنری، برنامه نویسی، کامپیوتر، کتابداری و برخی از شغل های مهندسی، حسابداری، معماری، نویسندگی و از این قبیل کارها می باشد.
حال با دیدن این تفاوتها متوجه می شوید که چرا بعضی از افراد که درونگرا هستند، نمی توانند با افراد برون گرا تعامل و درک متقابل داشته باشند، یا اینکه در برقراری ارتباط با مشکل مواجه میشوند.
معیار دوم برای دسته بندی افراد در تست شخصیت شناسی mbti حسی یا شهودی بودن افراد می باشد. افراد حسی معمولاً به جزئیات و واقعیات اهمیت زیادی میدهند، حافظه خوبی دارند و به زمان حال توجه دارند و به نظم و ترتیب اهمیت زیادی میدهند.
برخلاف آنها افراد شهودی بیشتر به کلیات و و تخیلات و آینده و خیال پردازی علاقه دارند و در دنیای ایده ها و نظریات جدید سیر می کنند.
معیار سوم برای دسته بندی افراد در تست شخصیت شناسی mbti و این که بدانیم کدام تیپ های شخصیتی با هم سازگارند، فکری یا احساسی بودن افراد است. معمولاً افراد فکری و منطقی کمتر احساسات خود را با دیگران در میان می گذارند، قاطعیت زیادی دارند، اهل رقابت هستند، منطق و تحلیل صحیح برای آنها اهمیت زیادی دارد و کمتر از مردم تعریف و تمجید و تشکر می کنند و راحت انتقاد میکنند.
برخلاف فکری ها احساسی ها بیشتر به روابط گرم و دوستانه و همدلانه با افراد دقت دارند و دوست دارند همیشه مردم را از خود راضی نگه دارند و در تصمیم گیری احساسات خود را بسیار در نظر می گیرند و معمولاً در برخورد با مردم بسیار مودبانه و همدلانه برخورد می کنند و بسیار کمتر انتقاد می کنند.
معیار چهارم در دسته بندی افراد در تست شخصیت شناسی mbti منظم یا منعطف بودن می باشد.
افراد منظم بسیار قاطع، رسمی، متعارف، سنتی، مدیر، وقت شناس و در تصمیم گیری، راحت و سریع، با قاطعیت و اطمینان حرف میزنند، دوست دارند محیط کار و اطراف شان تمیز و مرتب باشد و همه کار های شان از قبل معین و مشخص باشد.
برخلاف آنها افراد منعطف معمولاً راحت خودمانی نامنظم غیرمتعارف آرام و سازگار با شرایط جدید می باشند. معمولا وسایل خود را گم میکند تصمیم گیری برای آنها دشوار است و کارها را به لحظه آخر واگذار میکنند و لباس های راحت می پوشند.
حال با توجه به توضیحات بالا، برای اینکه بدانید کدام تیپ های شخصیتی سازگاری بیشتری با هم دارند نکاتی را برای شما ارائه می کنیم.
اولین و راحتترین معیار برای این نتیجه گیری این است که افراد دارای اشتراکات بیشتری از بین این معیارهای چهار گانه باشد. مثلاً از بین این 4 حرف اگر سه تای آنها با هم مشترک باشد، یعنی که ویژگی های مشترک بیشتری دارند. مثلاً تیپ شخصیتی INFP با تیپهای شخصیتی INFJ و ENFP و INTP و ISFP بیشترین اشتراکات را دارند، زیرادر سه تا از حروف اشتراک دارند و فقط در یکی متفاوت میباشند.
یکی دیگر از روشهای شناسایی افرادی که سازگاری بیشتری با همدیگر دارند، تقسیم آنها به چهار مشرب فکری و رفتاری در شخصیت شناسی mbti می باشد.
در واقع در تست شخصیت شناسی mbti، 4 نوع مشرب اخلاقی و رفتاری وجود دارد که هر کدام ویژگی های مخصوص به خود را دارند و افراد می توانند بیشترین سازگاری و درک متقابل را از یکدیگر داشته باشند.
مثلاً سنتی ها افرادی پرکار وظیفه شناس سخت کوش قابل اعتماد و خانواده دار هستند.
ولی گروه تجربه کننده ها معمولاً دوستدار تفریح و خوشی زندگی آزادانه و مخالف قواعد و مقررات دست و پاگیر می باشند؛ آنها معمولا آسانگیر راحت با روحیه شاد و خوش گذران هستند.
گروه ادراکی ها انسان های منطقی و تحلیلگر و برنامهریزان استراتژیک و دانشمند و دارای اعتماد به نفس بالا می باشند.
و گروه آرمان گراها افرادی با دید کلی و آینده نگری و توجه به احساسات و عواطف دیگران و دارای رفتار همدلانه و دلسوزی و علاقه به کارهای روانشناسی و کمک به دیگران هستند.
این گروه افرادی با ویژگی های زیر می باشند:
سنتی ها شامل این چهار تیپ شخصیتی می شوند که اشتراکات و سازگاری تیپ های شخصیتی زیادی با همدیگر دارند:
ISFJ, ISTJ, ESFJ, ESTJ
افرادی که در این گروه قرار می گیرند:
خصوصیات این گروه شامل موارد زیر می باشد:
تیپ های شخصیتی زیر در این گروه قرار می گیرند که دارای نقاط اشتراک زیادی هستند و به راحتی میتوانند همدیگر را درک کنند: INTP, INTJ, ENTP, ENTJ
افرادی که در این گروه قرار می گیرند دارای خصوصیات زیر می باشند:
تیپ های شخصیتی زیر در این گروه قرار می گیرند که دارای نقاط اشتراک زیادی هستند و به راحتی میتوانند همدیگر را درک کنند:INFP, INFJ, ENFP, ENFJ